14:00

IFK Skövde FK

Referat

Referat: BK Forward - IFK Skövde FK

9 – 0 - Så mycket bättre var nog Forward än Skövde idag på Trängens plastmatta. Och siffrorna motsvarar nog styrkan ganska bra mellan de båda lagen denna dag, även om Forward visade upp en ruskig effektivitet, medan Skövde inte hade så många möjligheter till detta.

# Johan Chamoun, som var ostoppbar på sin högerkant, avgjorde matchen i minut 10, genom en frispelning av Axel Wetteus

# Denna Axel var planens bäste spelare idag, och styrde och ställde på mitten, bröt och passade och gjorde allt rätt. Blev dessutom utbytt. Kompisen på mitten Kanto var lika bra – nästan.

# Josef Ibrahim och Marcus Astvald svarade för två var och hann även med några öppnande målpass.

# Linus Janssons sista och enda 25 minuter var magnifika med två mål och ett pass. Hans första var suveränt, då han bröt sig fram med styrka och teknik, sedan lyfte bollen över bortakeepern. Sedan en hård nick på bortre efter ett Johanpass.

# Adam Molin målade också, och då efter två dubbelfotsdribblingar på liten yta av Linus

# Ryan Kukoyi, Zac Epplette och Steffen Kraus bildade en kompakt trebackslinje, häll tätt och nickade bort allt, och Ryan hann också med sitt första mål i den gula Forwardtröjan.

# En nöjd Forwardstränare, som också hann och byta in minst lika bra avbytare. Nöjd att vi spelar match i 92 minuter, menar Rille.

# Inte lika nöjd var bortalagets Charbel Abraham. Visst är Forward bra, men så här får det inte se ut mellan två lag i samma serie. Forwards avbytare klart bättre än vår bäste spelare. Inte godkänt alls.

# Målen Josef Ibrahim 2, Marcus Astvald 2, Linus Jansson 2, Adam Molin, Ryan Kukoyi, Johan Chamoun

Startade

Steffen Kraus. Mohamed Youla, Ryan Kukoyi, Zac Epplette, Jesper Åman, Johan Chamoun, Axel Wetteus, Marcus Kanto, Marcus Astvald, Josef Ibrahim,

In kom Svante Sedin, Linus Jansson, Adam Molin (alla 62), Jesper Nilsson och Carl Grundel (78)

U 21 match på måndag mot Karlslund hemma, Ahlafors borta på lördag, och finalen mot Nora i Myresjöhus Cup ej fastställd